Nieuwsflits

Zondag 22:40 NPO2: Tv- finale van 'Op weg naar het Lagerhuis'

geplaatst op: 26-05-2018
Wie wordt de beste jonge debater van Nederland? En wie houdt de beste toespraak? De afgelopen maanden streden tijdens voorrondes in alle Nederlandse provincies ruim 2.500 jongeren tegen elkaar om een plekje in de felbegeerde finale van Op weg naar Het Lagerhuis te bemachtigen.

In deze finale nemen Paula Mosquera Marquez, Roos van Deijck, Lukas van Dongen, Mats Liesker en Guus Boeren het namens het debatteam van De Nassau op tegen het all stars team, bestaande uit vijf jongeren van verschillende scholen. Daarnaast strijden de grootste speechtalenten uit de voorrondes om de titel Beste Vrede van Nederland. Roos heeft zich ook voor deze competitie weten te plaatsen voor de tv-finale.

Marianne Thieme, fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren, is op 27 mei de voorzitter van de jury van Op weg naar Het Lagerhuis. Zij wordt bijgestaan door schrijver en columnist Özcan Akyol en tv-maker/presentator Tim Hofman.

De prijs voor het winnende team en de beste speecher is een reis naar de VN in New York. We hopen van harte dat ons team deze prijs in de wacht weet te slepen! Kijk dus allen aanstaande zondag naar de tv-finale van 'Op weg naar het Lagerhuis', 22:40uur NPO2!

Extra foto's