Nieuwsflits

Nassau debaters naar tv-finale

geplaatst op: 19-04-2018
De beste debaters van De Nassau hebben een plek weten te veroveren in de tv-finale van de debatwedstrijd 'Op weg naar het Lagerhuis'.

Het team nam het vorige week in de kwart-, halve en voorfinale op tegen de winnaars van andere provincies. Namens De Nassau kwamen Paula Mosquera Marquez, Roos van Deijck, Mats Liesker, Guus Boeren en Lukas van Dongen in actie.
Ze werden ondersteund door de overige teamleden en oud-leden van het debatteam van De Nassau. Na meerdere spannende debatten heeft het team zich geplaatst voor de TV-finale.

De opzet van het toernooi is dit jaar iets gewijzigd. In de finale nemen onze debaters het op tegen een samengesteld ‘all stars team’, bestaande uit 5 debaters van verschillende scholen. Het team van De Nassau mag zich dus officieel al het beste debatteam Nederland noemen!

Naast de competitie voor teams is er ook nog de individuele competitie; de V-rede. Roos van Deijck heeft zich met haar fantastische speech door de halve finale geknokt en mag haar speech nu ook tijdens de tv-finale opvoeren samen met twee andere speechers. Tijdens de tv-finale zal bepaald worden wie de beste speech van Nederland heeft geschreven.

De prijs voor het winnende team en de beste speecher is een reis naar de VN in New York. We hopen van harte dat ons team beide prijzen in de wacht weet te slepen! Op zondag 20 mei vinden de opnames plaats in de studio van BNN-VARA en later in het voorjaar wordt het programma uitgezonden op NPO2.

Extra foto's