Nieuwsflits

VVD en D66 nek-aan-nek bij scholierenverkiezing De Nassau

geplaatst op: 21-03-2018
Als het aan de scholieren van De Nassau ligt, kunnen D66 en VVD samen gaan regeren over Breda. De partijen gingen nek-aan-nek bij de traditionele scholierenverkiezing en haalden samen 66% van de stemmen.

Het is een goede traditie op De Nassau: bij iedere verkiezing spreken ook de leerlingen in de bovenbouw zich uit over hun politieke voorkeur. Ook bij de gemeenteraadsverkiezingen lieten ze van zich horen. De sectie maatschappijleer vroeg de scholieren hun stem uit te brengen.

Vorig jaar, bij de Tweede Kamerverkiezingen, waren D66 en GroenLinks nog de grote winnaars op De Nassau. Dinsdag 20 maart lieten de scholieren een ander beeld zien. D66 deed het nog steeds erg goed, maar GroenLinks werd van de troon gestoten door de VVD. Deze partij won de verkiezing met twee stemmen verschil ten opzichte van D66.

Samen haalden D66 en VVD uiteindelijk 66% van de stemmen. Als het aan de scholieren ligt, mogen deze twee partijen samen regeren over Breda. Nummer 3 werd GroenLinks met 13% van de stemmen, gevolgd door de partij 50+ met 4% en BOB wist 3,7% van de stemmen binnen te halen.

Wij zijn benieuwd hoe deze uitslag zich verhoudt tot de echte uitslag in Breda!