Nieuwsflits

Naar de les of naar het game-event?

geplaatst op: 19-01-2018
Voor de achttiende keer brachten leerlingen van allerlei klassen op donderdagavond 18 januari hun computer naar de gymzaal van de PK. Daar zijn de computers met elkaar verbonden en kan op vrijdag en zaterdag iedereen tegen en met iedereen spelen. Een eersteklasser kan met het grootste gemak iemand uit de zesde verslaan. Het gaat natuurlijk over het jaarlijks terugkerende, schoolbrede gamefestijn: de Nassaulan.

De godfather van het event blijft John Borgman, maar in al die jaren wisselt de crew. De voorzitter van de huidige crew is Dani Fransen Rodil uit havo-4. Hij zorgt ervoor dat iedereen zijn taak uitvoert. Dat is volgens hem een makkie, want iedereen is gemotiveerd de Nassaulan tot een succes te maken. Joan Huiskens uit vwo-4 zit ook in de organisatie. Beiden doen al mee vanaf hun eerste jaar op onze school. Joan vertelde dat zij vier jaar geleden een van de twee deelnemende meiden was, dit jaar zijn er twintig.

De organisatie is in handen van negen vierde-, vijfde- en zesdeklassers. Nu al wordt er gezocht naar gamers uit de tweede en de derde. Zij worden opgeleid door de huidige crew ‘Jong leert oud,‘ zegt Dani, ‘want de Nassaulan mag niet verdwijnen.’ De dertig deelnemende eersteklassers geven het vertrouwen dat het evenement nog een lange toekomst voor zich heeft.