Nieuwsflits

Verrijkend programma bij Avans voor leerlingen van De Nassau

geplaatst op: 05-09-2017

Avans Hogeschool en De Nassau in Breda breiden samenwerking uit. Middelbare scholieren van De Nassau kunnen vanaf 13 september een verrijkend programma volgen bij Avans Hogeschool.

Succesvolle doorstroming
Leerlingen van havo-5 met het profiel Economie & Maatschappij die een verrijkend programma willen volgen, gaan vanaf half september aan de slag met colleges bij Avans Hogeschool. Met dit programma van de Nassau Academie krijgen zij de kans om zich grondig voor te bereiden op een hbo-opleiding.
Docenten van Avans geven op donderdag 31 augustus bij De Nassau een introductie van het speciaal samengestelde programma. Scholieren mogen zich vervolgens aanmelden voor het programma dat 6 bijeenkomsten telt. Op deze manier kunnen zij laagdrempelig de mogelijkheden bekijken van verschillende hbo-opleidingen waaronder Bedrijfskunde, Bedrijfseconomie, HRM, Commerciële Economie en International Business and Management Studies. Twee bijeenkomsten zijn dan ook Engelstalig. Na afloop van de collegereeks ontvangen zij een certificaat als bewijs van deelname.

“Het is fantastisch dat wij de samenwerking met Avans op deze wijze intensiveren. Voor onze leerlingen betekent dit een verrijking van hun onderwijs en een betere oriëntatie op mogelijke vervolgstudies. Prachtig passend binnen Breda Studentenstad.” aldus Hans Teunissen, directeur Onderwijs van De Nassau.

Intensieve samenwerking
De Nassau werkt met hun Nassau Academie al langer samen met de Academie voor Algemeen en Financieel Management, één van de academies van Avans. De vraag naar kennismaking met meer opleidingen binnen het economisch domein zorgt ervoor dat twee andere academies die de commerciële en internationale opleidingen verzorgen, zijn aangesloten. De betrokken scholen streven ernaar om de aansluiting van het voortgezet onderwijs op het hoger onderwijs vlekkeloos te laten verlopen. In een andere periode neemt ook het technisch domein van Avans deel.

Extra foto's