Nieuwsflits

Dag Frank Touwslager en dag Theo Maljers

geplaatst op: 14-07-2017
Donderdagmiddag 13 juli. De zaal druppelde geleidelijkaan vol voor het afscheid van Frank Touwslager en Theo Maljers: oud-collega's, collega's, niet-onderwijzend personeel, leerlingen en natuurlijk familie. De borrel zou al om halfvijf beginnen, de bitterballen waren voor de zekerheid pas om kwart voor vijf besteld, maar er kwam geen einde aan de toespraken. Pas om kwart voor zes beten we in slappe ballen.

Logisch ook, want iedereen wilde de twee eren. De directie en de secties Nederlands en biologie lieten van zich horen. Theo Maljers was er negentien jaar en werd als eerste toegesproken en –gezongen, de eervolle laatste ronde was voor Frank Touwslager, die hier bijna veertig jaar heeft gewerkt. Een mastodont werd hij genoemd. Niemand die hier werkt kan zich De Nassau voorstellen zonder Frank, want niemand kent De Nassau zonder hem. En toch is dat moment aangebroken.

Frank is van de bewijzen, Theo van de vragen. Frank is van de feiten, Theo van de raadsels. Frank is van de duidelijkheid, Theo van de ongrijpbaarheid. Frank de wetenschapper en Theo de poëet. Deze twee kanjers belichamen het verschil tussen de bèta’s en de alfa’s en vullen elkaar op de best mogelijke manier aan.

De Nassau gaat jullie missen. Heel erg bedankt voor alles wat jullie gegeven hebben.