Nieuwsflits

Een feestelijke afsluiting

geplaatst op: 12-06-2017
Op donderdag 8 juni werd het Nassau Academiejaar afgesloten. Een volle zaal, een ontspannen sfeer en een gevarieerd programma maakten de afsluiting feestelijk. Joep Schreuder, NOS-sportjournalist, nam de aftrap. Hij vertelde over zijn ervaringen als gastdocent op De Nassau. Al twee jaar is hij betrokken bij de minor 'Helden'.

Hij interviewde Pierre van Hooijdonk die relaxed op de vragen inging. We kwamen meer te weten over zijn voetbalvrienden en hoe die hotelkamers deelden in de voorbereiding op een wedstrijd. Over zijn huidige rol zei hij: ‘Als ik geweten had dat praten over voetbal op tv zo leuk was, was ik eerder gestopt met voetballen’. Een andere quote: ‘Het respect voor leraren is alleen maar toegenomen sinds ik zelf jonge voetballers train’. Na het interview namen de leerlingen de microfoon, of beter....na de interviews. Er waren er namelijk twee: eentje een voorbeeld van hoe het moet en het andere juist niet. De zaal hoorde deskundig commentaar, want in de minor 'Helden' hadden ze immers geleerd waar ze op moeten letten.

Leerlingen van de minor 'Het geheim van de piramide bouwen' bespraken de rol van buitenaardse wezens bij het bouwproces. Leerlingen van de minor 'Me My selfie & I' stelden zichzelf op een kunstzinnige manier voor, waarbij ze prachtig eigen beeldmateriaal lieten zien, en die van de minor 'CSI Breda' vertelden over het bezoek aan de rechtbank, dat een onderdeel was van hun minor. De interactieve quiz Kahoot gaf een beeld van de behandelde onderwerpen.

Om de brugklassers een idee te geven van wat hun te wachten staat na klas 1, kreeg ook de bovenbouw het woord. Tijs Primo zong een lied dat hij had gemaakt in het kader van de minor 'Maatschappijkritiek in de popmuziek'. Hij begeleidde zichzelf op gitaar. De zaal was er stil van. Vier jongens uit vwo-4 vertelden hoe een gefotoshopt schilderij over de Reformatie tot stand is gekomen (zie foto). De wereldgeschiedenis en de kunst komen samen In de minor 'Van barricade tot atelier'. De laatste presentatie was voor de minor 'De cheeseburger' ontleed. Het telefoongesprek dat de leerlingen voerden met een medewerker van McDonalds vormde het hoogtepunt. Hiermee bleef de zaal tot het eind geboeid.

Aan Pierre van Hooijdonk was de eer het Nassaucertificaat te overhandigen aan acht leerlingen. Van Hooijdonk feliciteerde hen met hun square cap én hun certificaat. Een foto van de hele groep met Schreuder en Van Hooijdonk maakte het feest compleet. Natuurlijk was er applaus en heel veel flitslicht toen de caps de lucht ingingen.

Extra foto's