Nieuwsflits

9 JUNI: NASSAU DEBATTEAM LIVE OP TV

geplaatst op: 18-04-2017
Goede Vrijdag: terwijl de meesten nog lagen na te genieten van het Lentebal, was Peter Hendriks samen met de leden ons debatteam al vroeg onderweg naar het Mediapark in Hilversum. Het team bestaat uit: Itaï van de Wal, Roel Sips, Julie Kulsen, Tobias Godthelp, Charlotte Pas (V6), Roos van Deijck, Boet Heijmeriks, Paula Mosquera Marquez (V5), Maxime Siemerink, Anouschka Schoormans en Floris Boomaars (H4).

De coach van het team, Sietse Huijben, kon er helaas niet bij zijn omdat zijn vrouw net bevallen was van een lieve dochter. Aan Peter Hendriks de eer om hem te vervangen. Het Mediapark was het strijdtoneel voor het kwart- en halvefinaledebat in de landelijke wedstrijd “Op weg naar Het Lagerhuis”. De arena was in de studio van BNN-VARA. Al tijdens de treinreis bespraken de leden de te volgen strategieën tijdens het eerste debat. De tegenstander was CSG Reggesteyn uit Nijverdal en hoewel iedereen toch nog wat last had van de nasleep van het eerdergenoemde lentebal, werd de tegenstander met 4 tegen 3 verslagen. Onderdelen waarop een debat beoordeeld wordt, zijn steeds: 1 - op – 1 debat, meeste invalshoeken, beste onderbouwing van de argumenten, geloofwaardig gebruik van persoonlijke argumenten en voorbeelden, meest pakkend/humor, beste lichaamstaal en beste samenwerking binnen het team. De ontlading was groot toen bleek dat de eerste horde op weg naar de finale genomen was. De scholen die vandaag streden om een plaats in de finale hadden allemaal de regionale wedstrijden gewonnen, geen tegenstanders om lichtvaardig tegemoet te treden. Na een zenuwslopende periode in de ruimte waar het debaters zich op het volgende debat konden voorbereiden, mochten ze eindelijk aan de bak. Om niemand te lang in spanning te laten: GEWONNEN (4-3)!!!!!!!

9 juni volgt de finale tegen het Praedinius uit Groningen. Op TV, live uitgezonden door BNN-VARA!

Voor alle zekerheid, het debatteam bestaat uit tien leerlingen, van wie na de voorronden vijf leerlingen doorgegaan zijn naar de laatste rondes. (Helaas, regels van de wedstrijd) De andere vijf steunen en helpen het team in de voorbereiding! Het was Peter Hendriks een grote eer om dit team te begeleiden, hij is de laatste jaren niet meer zo nerveus geweest in bijzijn van zulke geweldige debaters.

Extra foto's