Nieuwsflits

De Bridge

geplaatst op: 03-04-2017
Soms blijven oud-leerlingen in contact met de school. Een zo’n leerling is Maryam Kurdi. We weten nog van haar Nassautijd dat ze zich betrokken voelde bij de ontwikkelingen in Syrië. Zij is inmiddels student Sociaal Pedagogische Hulpverlening aan Avans en ze lijkt zich te ontwikkelen tot een ware bruggenbouwer.

Ze kwam ons vertellen wat haar bezig hield: mensen bij elkaar brengen die in verschillende omstandigheden vergelijkbare ervaringen hebben. Die verhalen overbruggen tijd en plaats. Zij wilde bij ons op school een try- out houden van dat idee. De ervaringen van een Syrische vrouw en haar dochtertje in de burgeroorlog in Daraa werden naast het verhaal gezet van een Nederlandse vrouw die de Tweede Wereldoorlog als kind had meegemaakt. Er ontstond in die les echt een verbroedering. Dit idee heeft Maryam inmiddels verder uitgebouwd met haar stichting ‘The Bridge’.

Op 20 april a.s. organiseert ‘The Bridge’ een event op Avans, waarin mensen hun verhaal vertellen over de Tweede Wereldoorlog, de Vietnamoorlog en de opstand in Syrië. Het motto is: ‘We build too many walls, not enough bridges’.

Belangstellenden zijn welkom! Vanaf 18.30 uur is de inloop, 19.00 de start. Aanmelden kan via: http://fd10.formdesk.com/ASB/Event-medelanders