Nieuwsflits

Klaas Dijkhoff over zijn werk, aanpak en uitdagingen

geplaatst op: 03-04-2017
Klaas Dijkhoff spreekt op De Nassau over zijn functie als staatsecretaris van Veiligheid en Justitie. Hij is uitgenodigd om op 4 april de derde academielezing van dit jaar te verzorgen. Hij vertelt wat de functie van staatsecretaris voor hem betekent en wil vooral ingaan op vragen van leerlingen.

Als demissionair bewindspersoon is Klaas Dijkhoff belast met een moeilijke portefeuille: preventie, asielbeleid, immigratie- en naturalisatie, justitieel jeugdbeleid, bescherming persoonsgegevens, adoptie en vreemdelingenzaken. Voor zijn nuchtere en zakelijke aanpak krijgt hij vaak complimenten.

Bij Veiligheid en Justitie doen héél veel mensen bloedmoeilijk werk om ons land veilig te houden. Dat is een fascinerende wereld en het is een voorrecht, maar ook een grote verantwoordelijkheid om daar leiding aan te geven.

Tot 2010 doceerde Dijkhoff recht aan de Universiteit van Tilburg en aan Hogeschool InHolland. Vanaf 1998 is hij ook politiek actief. Hij was tot 2013 lid van de gemeenteraad en fractievoorzitter van de VVD in Breda. Van 2010 tot 2015 was hij Tweede Kamerlid voor de VVD. Op 20 maart 2015 werd hij staatssecretaris.

Dat het met zijn algemene ontwikkeling en zijn gevoel voor humor wel goed zit, bewees hij onlangs in De slimste mens. Na elf afleveringen werd Klaas Dijkhoff de slimste van ons land.

Het schijnt dat ik grappig overkom. Ik ben tijdens dit programma vooral mezelf. Als staatssecretaris van Veiligheid en Justitie heb ik zaken als vluchtelingenbeleid en het gevangeniswezen in mijn portefeuille. Geen onderwerpen om lollig over te doen. Bij De slimste mens zien mensen een andere Klaas op tv, ik ben daar minder serieus.