Nieuwsflits

Ssst, niemand weet.....

geplaatst op: 20-02-2017
Op maandag 13 en dinsdag 14 februari was er voor de leerlingen van havo-3 en vwo-3 een leuke afwisseling op hun normale lesrooster. Zij hadden die dag een creatieve workshop naar keuze. Het overkoepelende thema was ‘Geheim’. In workshops dans, muziek, drama, animatie, mode en kunst hebben zij hun talenten kunnen laten zien. Bij het vak ckv, dat de leerlingen in het vierde jaar volgen, komen deze disciplines terug.

Bij mevrouw Van Hooij werden prachtige, verhullende hoeden gemaakt die leerlingen in een mini-modeshow aan het publiek toonden. Bij mevrouw Meulendijks werd er op 14 februari (heel toepasselijk) een liedje geschreven voor een geheime liefde. Bij mijnheer Van Bennekom werden de meest bizarre klanken uit het lichaam getoverd in zijn workshop beatbox. En eindelijk was het een keer niet verboden een mega-spiekbrief te maken bij de workshop beeldende kunst van mevrouw Vos. Bij mevrouw Rijploeg kwamen er ook geheime talenten van de leerlingen bovendrijven: aan het eind van de dag stonden de meest verlegen leerlingen op het podium in een zelfbedacht toneelstuk. De meest populaire workshop was die van animatie: met stop-motion filmpjes werden de meest gekke geheimen met het publiek gedeeld.

De veelzijdige eindpresentatie van de workshops was echt de slagroom op de taart. De dag had ook een bijzonder "voorgerecht": vier leerlingen uit havo-4 en havo-5 gaven een presentatie over de kunstvakken in de bovenbouw. Uit eigen ervaring hebben deze dames verteld hoe de lessen kunstvak beeldende vormgeving, kunstvak muziek en kunstvak algemeen eruit zien.

Het was een leerzame, veelzijdige en creatieve dag!

Extra foto's