Nieuwsflits

De Nassau ontmoet Asscher

geplaatst op: 02-02-2017
In het kader van het vak maatschappijleer is V5 gisteren naar Den Haag geweest. Ze bezochten ProdDemos, een voorlichtingscentrum dat als neventitel ‘Huis voor democratie en rechtsstaat’ draagt. Het geeft informatie op het gebied van burgerschap, rechtsstaat en democratie. De organisatie is gevestigd tegenover het Binnenhof.

ProDemos legt uit wat de spelregels zijn van de democratie en de rechtsstaat en laat zien wat je zelf kunt doen om invloed uit te oefenen in de gemeente, de provincie, het land en Europa. Een van de doelen van ProDemos is veel mensen en scholen kennis te laten maken met politiek en het werk van de Tweede Kamer. Bij ProDemos hebben de leerlingen een debat gevoerd, zijn ze het democratielab in geweest om de verschillen tussen democratie en dictatuur te ontdekken en hebben ze de Tweede Kamer bezocht.

Jente Schoenaker, Anne Hobbelen en Madelon van Bergen liepen op het Binnenhof onze vicepremier Lodewijk Asscher tegen het lijf. Zo’n ontmoeting schreeuwt om een foto. De PvdA-coryfee twitterde er nog over. Zie de foto hieronder.

Extra foto's