Nieuwsflits

De minors in de praktijk

geplaatst op: 27-01-2017
Het is inmiddels een beproefd en vertrouwd concept, de minors van De Nassau. Dinsdag 24 januari was geen gewone lesdag: op de vroege ochtend gingen heel wat eersteklassers de school uit om in het echte leven te ervaren wat hun minor inhoudt of kwamen buitenstaanders de school in. De foto's spreken voor zich, maar toch een korte toelichting.

De minor Helden
Hoe leer je je held kennen? Door hem te interviewen. Joep Schreuder (sportjournalist bij de NOS) liet zich interviewen, niet als held, maar als proefkonijn. Hij liet zien hoe het kan, hoe het niet moet en vooral hoe je een goed interview voorbereidt en afneemt. Joep Schreuder prikkelde de leerlingen: wees nieuwsgierig! Kom met goede vragen en niet met een standaardvragenlijstje. Kijk naar je houding, maak oogcontact, wees echt geïnteresseerd, stel open vragen en vraag door als iemand een kort antwoord geeft.

De minor CSI Breda
De leerlingen van de minor CSI Breda, die met rechtzaken bezig zijn, bezochten de rechtbank. Na een introductie van de rechter mochten de leerlingen drie zaken bijwonen. In de eerste zaak ging het om een veroordeelde die zijn taakstraf niet had uitgevoerd. Het was een doorsneezaak, een hamerstuk. De andere zaken waren interessanter: een geweldsdelict en een inbraak. De leerlingen waren vooral onder de indruk van het taalgebruik van de rechter.

De minor Me, myselfie and I
De leerlingen van de minor Me, myselfie and I leerden op verschillende manieren naar zichzelf kijken. Zij gingen naar het atelier van Felix van Breugel, beeldend kunstenaar. Zijn atelier staat vol met zijn kunstwerken -beelden en schilderijen- en in die ruimte gingen de leerlingen zelf aan de slag. Felix vertelde hoe je een kunstwerk kunt maken van een selfie. De mobieltjes lagen dus op tafel, de selfies waren het uitgangspunt, maar ze moesten ook zonder hulpmiddelen naar zichzelf kijken. Ze keerden na anderhalf uur naar school terug met een zelfportret.

Extra foto's