Nieuwsflits

Een gymzaal? Nee! Nassaulan

geplaatst op: 24-01-2017
Leraren misten in hun klassen veel leerlingen en toch waren er weinig zieken. Dat kan maar op één dag in het jaar gebeuren: de vrijdag van de lanparty. De lanparty was er afgelopen vrijdag en zaterdag voor de zestiende keer. Het was ook dit jaar weer een schoolbreed gebeuren. Van klas 1 tot en met klas 6 en van mavo, havo en vwo hebben zich gamers gemeld.

Nog steeds is John Borgman de grote man van de party. Hij is degene die zestien jaar geleden het initiatief nam: wie wil neemt zijn computer mee naar het gebouw aan de PK en daalt ermee af naar het gymlokaal waar twee dagen lang niet wordt gesport. In dat lokaal vindt een metamorfose plaats: de gymvloer wordt bedekt, tafels worden geplaatst, computers worden geschakeld er wordt twee dagen gegamed. 110 leerlingen waren er dit jaar, onder hen een zevental meiden. Een lanparty is pas echt compleet met soep, energydrankjes en fastfood. Onvermijdelijk hing er na een paar uur de geur van lui zweet en ongezond eten.

Een van de nieuwelingen was Joep Provoost. Hij zit in de eerste klas en was blij dat hij zich op tijd had opgegeven, want het zat bomvol. Hij was er meteen om 8 uur. Voor hem dat uur geen bio, maar Rocket League, voetballen met auto’s. Anouk Beijer uit de derde ging tekeer met GTA5. Waar jongens zich nog elegant opstelden tegenover fictieve dames, nam Anouk de een na de ander op haar kap.

John Borgman werd bijgestaan door de mannen van de ICT-afdeling en een crew van zeven leerlingen. Gelukkig telt de crew weer een meisje: Joan Huijskens.
Het was wel een komen en gaan, want toetsen moesten gemaakt en een enkele les moest bijgewoond worden. Dat gold zowel voor de leden van de crew als de deelnemers aan de lanparty.

Zie ook BNDeStem, die een artikel aan de Nassaulan wijdde.