Nieuwsflits

Thema-avond ouderraad

geplaatst op: 09-12-2016
Een erg geslaagde avond! Dat was unaniem de reactie na afloop van de thema-avond ‘Onlinegedrag bij jongeren’ die georganiseerd was door de ouderraad van De Nassau.

Marjolein Kock en Bregje van Tilborg van Kompaan deelden op een toegankelijke en prettige manier hun kennis met de aanwezige ouders en docenten. Grooming, Omegle, Snapsave, sexting… zomaar een paar termen die voorbij kwamen tijdens hun uitleg over de onlinewereld waarin jongeren zich begeven. Er was veel ruimte voor interactie en ouders maakten volop gebruik van de gelegenheid om hun vragen te stellen. Na de pauze, die door veel ouders benut werd om met elkaar verder te praten over het onderwerp, werd het stil in de zaal. Erg stil… De reden? De twee acteurs die op indrukwekkende, non-verbale wijze het verhaal uitbeeldden van de Canadese Amanda Todd. Het meisje dat een seksueel getinte foto stuurde naar een ‘vriendje’, waarna ze gechanteerd en gepest werd en uiteindelijk geen andere keuze meer zag dan zich van het leven te beroven, nadat ze haar verhaal op YouTube had gedeeld. Aansluitend op het theaterstuk gaf de heer Van der Does, de zorgcoördinator, uitleg over de manier waarop de school omgaat met (online)pestgedrag.

De belangrijkste boodschap aan ouders: ga met je kind in gesprek over wat het online doet. Niet veroordelend of bestraffend, maar luisterend, vanuit een open houding. Toon interesse in waar het mee bezig is. Stel open vragen. En ga altijd náást je kind staan, als het slachtoffer wordt van onlinepestgedrag.

Extra foto's