Nieuwsflits

Jeugd en Politiek weer van start

geplaatst op: 27-11-2016
In oktober zijn Esmée Beckers, Roos van Deijck, Lukas van Dongen, Isha de Haan, Boet Heijmeriks, Biaggio Hoefgeest, Nikki van Oorschot en Frederique Rutten als vertegenwoordigers van de Nassau begonnen aan het scholenproject Jeugd en Politiek. De gemeenteraad van Breda heeft dit initiatief genomen. Deelnemers van middelbare scholen in Breda doen een projectvoorstel voor een van de onderwerpen waar de gemeenteraad mee bezig is. Het winnende idee krijgt de kans zijn projectvoorstel uit te voeren en krijgt daarvoor een bedrag van 5000 euro.

Op 31 oktober kwamen de deelnemende groepen van acht verschillende Bredase middelbare scholen bijeen in het monumentale stadhuis van Breda. Burgemeester Paul Depla sprak de leerlingen toe. Ook kregen zij een rondleiding door het stadhuis. De keuze van het winnende onderwerp voor het project stond die dag echter centraal. Vertegenwoordigers van verschillende politieke partijen in de Bredase gemeenteraad promootten vier voorstellen.
De bijna unanieme keuze viel op het probleem van eenzame ouderen. Veel ouderen in Breda voelen zich eenzaam. Hiervoor moet een oplossing komen. De kracht van jongeren kan hierbij helpen.

Na de keuze voor dit onderwerp, kreeg iedere groep een mentor aangewezen. De mentor is een gemeenteraadslid. Dit gemeenteeraadslid begeleidt een van de groepen tijdens het gehele project.
De Nassau kreeg Cees van der Horst toegewezen. Hij is fractievoorzitter van de partij BOB en eigenaar van meerdere ondernemingen in Breda. Na een kort gesprek werd een eerste afspraak met hem ingepland.

Afgelopen woensdagavond vond die eerste afspraak in het NAC-stadion plaats. De avond was leerzaam, enerverend en heel gezellig. Er werd volop gebrainstormd over het project. Justin Goetzee, algemeen directeur van de voetbalclub NAC, was daarbij aanwezig. Hij gaf een speech over NAC en alle maatschappelijke projecten die door de club worden georganiseerd. De groep kreeg een rondleiding van de afdeling van Playing for Succes. Dit is een van de maatschappelijke projecten van NAC.

De deelnemers hebben veel goede ideeën. Ze zijn zeer gemotiveerd om in mei 2017 het project af te sluiten met een beker voor de Nassau.
Kortom: Veel succes met de uitwerking van het project en ga voor de beker Team Nassau!