Nieuwsflits

Griezelen op De Nassau

geplaatst op: 08-11-2016
Wie vrijdag 4 november langs De Nassau liep, zou zich ernstig afvragen wat zich daarbinnen voor misstanden voordeden.

Het leek op het eerste gezicht een donker gebouw, verlaten door leraren en leerlingen die van hun weekend genoten. Maar de ijzingwekkende kreten die uit de school kwamen, trokken onvermijdelijk de aandacht en wie beter keek, zag dat de school helemaal niet zo donker en verlaten was. Er flakkerden lichten, er klonk onheilspellende muziek en er kwamen steeds kleine groepjes naar buiten.

Het waren leerlingen die vrijwillig de avond op school doorbrachten, ze betaalden er zelfs voor. Niet voor extra lessen, nee! Ze lieten zich de stuipen op het lijf jagen door gruwelijk verminkte, of beter gezegd dode of vermoorde mensen.....leraren wellicht, die weer rondwaarden.

'Hallo,ween maar niet,' zinspeelde de heer Teunissen op de thema-avond. En terecht. 'Maar al wist je dat je geen enkel gevaar liep,' zei Floor uit B1F, 'het was wel doodeng.' Dat was het ook, alleen al de door flakkerende kaarsen schaars verlichte ruimtes. Nooit wist je uit welke hoek een lijk kon opduiken of wat je te voelen kreeg in kommen achter een scherm of waarom de zwaar verminkte bruid geen woord zei.

Het was een spannende avond en het geld dat de avond opbracht, is het eerste bedrag voor het goede doel van dit jaar: 977,90 euro voor KWF Kankerbestrijding.

Extra foto's