Nieuwsflits

Veertien nieuwe docenten

geplaatst op: 20-09-2016
Natuurlijk besteden we elk jaar veel aandacht aan onze nieuwe leerlingen die zelfs een paar dagen vrijgesteld worden van de gewone lessen om hun nieuwe school te leren kennen. Maar er is nog een nieuwe groep die zichzelf vanaf dag een moet bewijzen: de nieuwe docenten. Een echte introductie kregen zij niet, maar ze werden wel geïnformeerd over het reilen en zeilen van De Nassau.
Drie van hen versterken de sectie Nederlands. Tijdens de kennismaking met De Nassau viel hun op dat er een goede sfeer is, een sfeer die energie geeft. Ze merkten precies hetzelfde op als de schoolinspectie, die ons vorig jaar voor de goede sfeer een compliment gaf. Sophie Jansen is de jongste. Zij komt uit een leraarsnest en kent van zowel haar vader als haar moeder de verhalen over het onderwijs, ze wil niets anders dan lesgeven. Ook hebben we Jack Meijers. Toen hij, lang geleden, klaar was met zijn studie Nederlands was er in het onderwijs geen baan te krijgen en is hij de journalistiek in gegaan. Nu de kans zich voordoet, maakt hij de keus zijn jeugdliefde te volgen. Literatuur lezen is zijn passie, literatuur geven is nu zijn vak. Als derde geeft Wouter Verhalle nu les op De Nassau. Hij houdt van de schoonheid van alle talen en alle vormen waarin die schoonheid gegoten wordt: cabaret, liedjes, fictie, non-fictie. Omdat Nederlands zijn moerstaal is, koos hij voor die studie. Hij stond jaren achter de bar en gaat het nu waarmaken vanachter het bureau.
Iedere docent die denkt dat alle leerlingen massaal zitten te verlangen naar diepgaande kennis van alle vakken die hun geboden worden... tja ...die heeft een probleem. Om het nog maar niet te hebben over omgaan met een groep, organisatie van een les, uitleg van lesstof die voor een vakman gesneden koek is en de vergaderingen van De Nassau. Veertien docenten starten dit jaar hun schoolloopbaan.
Wij wensen alle nieuwe docenten veel succes: de drie neerlandici en Lisette Hoff (DU), Pallas Linssen CKV), Elvira van den Nieuwenhuijzen (LEVO), Pieter Schellekens (AK), Lars van Schijndel (NA/SK), Marle Smits (FA), Eliza Wesselman (EN), Jan Derkx (WI), Jorrit van Gils (REK), Merel van Heel (EC) en Joek van Pul(ML). En ook veel sterkte in de kennismaking met leerlingen en klassen die allerlei trukendozen openhalen om de beginnelingen te testen.