Nieuwsflits

De allereerste brug

geplaatst op: 01-06-2016
Eind mei was oud-leerlinge Maryam Kurdi met enkele gastsprekers bij een les geschiedenis aan V3b van haar docent op De Nassau, Daniel van Domburg. Het ging om een try-out van haar idee om via persoonlijke verhalen bruggen te bouwen. Ze heeft daarvoor de stichting 'The Bridge' opgericht.

Tijdens de les spraken een Syrische moeder en haar zevenjarig dochtertje Reham over hun ervaringen in de burgeroorlog in Daraa en de Nederlandse mevrouw Muntjewerff die haar herinneringen aan haar weggevoerde Joodse vriendinnetje deelde met de klas. Het was een ontroerende bijeenkomst. Na de verhalen ontstond er een prachtige dialoog tussen de klas, de gastsprekers en Maryam, een mooi vervolg op de geschiedenislessen op De Nassau.

Maryam studeert Sociaal Pedagogische Hulpverlening en beschrijft zichzelf als sociaal, pragmatisch, ambitieus en idealist. Over haar stichting zegt ze “Mijn studie, mijn islamitische overtuiging, vrijwilligerswerk en projecten waar ik aan heb deelgenomen hebben allemaal geleid tot de weg die ik nu wil inslaan. Een stichting waar ik bruggen mee wil bouwen. Tussen jou en mij, en alle andere medelanders.”

Maryams blog vind je hier: http://www.viewunderthebridge.wordpress.com/

Extra foto's