Nieuwsflits

Speeddaten

geplaatst op: 14-04-2016
Op dinsdag 5 april was de speeddatebijeenkomst voor havo-4. Ouders, echtgenotes van collega’s en vrienden van vrienden waren gekomen om iets over hun beroep te vertellen. Zo’n 200 leerlingen spraken die avond op school met de verschillende beroepsbeoefenaren. Er was een uiteenlopend aanbod: deze keer hadden we o.a. een museumdirecteur, een bussiness development manager, een registeraccountant, een brigadier van politie, twee ingenieurs, een CFO van een Zwitsers bedrijf voor zonnebrillen en de vice-president van het Gerechtshof.

De leerlingen kwamen interessante zaken aan de weet over 3 D- printers, over ons rechtssysteem, over huiszoekingen en over het ondernemerschap. Ze kregen een beeld van wat een accountant nu eigenlijk een hele dag doet en wat typische beroepsziektes kunnen zijn. Door de gesprekken komen leerlingen op ideeën waar ze nog niet eerder aan gedacht hadden.

Na afloop kregen de gasten nog een drankje aangeboden in de personeelskamer. Ze vertelden dat de leerlingen vol aandacht hadden geluisterd en goede vragen hadden gesteld. Met dank ook aan Laura en Eline, de lieftallige NLV- assistenten. Zonder hen was deze avond niet zo succesvol en zeker niet zo gezellig verlopen.

Extra foto's