Nieuwsflits

De Nassau op weg naar Het Lagerhuis

geplaatst op: 10-03-2016
De debatclub van De Nassau heeft op 8 maart deelgenomen aan de debatwedstrijd ‘Op weg naar Het Lagerhuis' van de VARA. Namens De Nassau presenteerden zich Puck van Beek (H4), Eline Gründemann (H5), Roel Sips, Julie Külsen, Charlotte Pas, Itaï van de Wal(allen V5), Jean Linskens, Ryan van Osch, Tom Limpers en Myrthe Keijl (allen V6).

In drie wedstrijdronden namen zij het op tegen teams van andere scholen uit het gehele land. Iedere ronde bestond uit drie debatvormen: het vaste rollendebat, waarbij er 10 minuten gedebatteerd werd voor of tegen een standpunt, het een-op-eendebat, en het 360 gradendebat. Hierbij ging er tijdens de sessie een zoemer af, waarna de deelnemer direct van rol diende te wisselen.

De Nassau heeft een zeer goede prestatie geleverd door twee van de drie wedstrijdronden te winnen.
Helaas waren er in de poule twee teams die alle wedstrijden hadden gewonnen, waardoor het Nassauteam in de poule eindigde op de derde plaats.

Naast de wedstrijd voor teams was er ook nog een persoonlijke competitie, de V-rede. Iedere groep mocht twee leerlingen voordragen die een speech hielden voor de camera. In deze speech gaven zij hun kijk op de wereld.

Namens De Nassau waren dit Tom Limpers en Itaï van de Wal. Itaï heeft met zijn speech de finale gehaald, want door zijn unieke en interessante visie bemachtigde hij een wildcard. Aanstaande zaterdag mag hij naar de opnames voor de landelijke finale van de V-rede en maakt hij kans om verkozen te worden tot beste speecher van Nederland. Wij wensen Itaï veel succes en hopen dat hij gaat winnen!

Hieronder vind je de filmpjes van de V-redes.
Lijkt het jou ook leuk om te debatteren en wil je leren een goede spreker te worden? Meld je dan aan bij Dhr. Huijben en word lid van de debatclub.


Extra foto's