Nieuwsflits

Vwo-5 in Romeinse sferen

geplaatst op: 01-03-2016
Terwijl de Eeuwige Stad geduldig wachtte op de aankomst van onze vwo-5 leerlingen kwam het inhoudelijke voorschot op de reis op de donderdag voor het vertrek van, inmiddels traditioneel, Fik Meijer. Zijn verhaal over keizers en pausen in Rome sloot perfect aan op de eerste dagen van het programma in Rome, zoals dat zich vanaf zondag 21 februari ging ontvouwen.

Onder leiding van mevrouw Bachman en de heren Pilot en Lemmens beleefde vwo-5 een topweek in de schaduw van het Colosseum en de Sint Pieter! Het kan ook eigenlijk niet meer mis gaan met deze leerlingen, voor wie Bernini en Michelangelo amper nog geheimen lijken te hebben.

Vanwege het afgekondigde jubeljaar betraden wij immers via de Heilige Deuren de Sint Paulus-buiten-de-Muren, de Santa Maria Maggiore, de Sint Jan van (de Italianen spreken van: in) Lateranen en ten slotte de Sint Pieter. De volledige aflaat is binnen. Nu nog een diploma...


Jullie treffen hier slechts een zeer beperkt foto-overzicht van de reis aan. Voor het volledige relaas op de gevoelige plaat verwijzen wij jullie graag naar www.rome2016.tk Hier vinden jullie een uitgebreide fotografische wandeling door het programma. De fraaie en bijna professionele reportage is gemaakt door Ralph Verwijmeren, waarvoor hulde!


Extra foto's