Nieuwsflits

Nassau Select voor de betere havoleerling

geplaatst op: 11-01-2016
De leerlingen die hebben deelgenomen aan Nassau Select, een speciaal programma voor Nassauhavisten, ontvingen uit handen van een trotse directeur havo, Hans Teunissen, hun certificaat. Hiervoor was een speciale feestavond georganiseerd.

Met het certificaat kunnen de leerlingen aantonen dat zij in hun examenjaar al colleges hebben gevolgd bij een hogeschool. Hiervoor heeft De Nassau een uniek samenwerkingsverband met Avans en de NHTV.

Er wordt op Avans samengewerkt met de Academie voor Engineering en ICT en de Academie voor Chemische Technologie. De leerlingen kregen daar colleges op het gebied van elektrotechniek, mechatronica, robotica, werktuigbouwkunde en chemische technologie.
Een ander deel van het Nassau Selectgezelschap volgde colleges bij de Avans Academie voor Algemeen en Financieel Management in accountancy, bedrijfskunde, MER (management, economie en recht) en Human Resource Management.

Bij de NHTV werden onze examenkandidaten getrakteerd op een programma dat afkomstig is uit diverse opleidingen. De collegereeks aldaar richtte zich op marketing en communicatie, digitalisering, social media, bloggen en vloggen.

De hoofdspreker van de avond, Richard Otten, is ook verbonden aan de NHTV. Hij vertelde enthousiast over hoe hij begonnen is als jonge ondernemer. Hij benadrukte in zijn verhaal dat jongeren keuzes moeten durven maken buiten gebaande paden en dat ze – ook nu al – bezig moeten zijn met hun digitale identiteit en netwerk. Het is van groot belang je bewust te zijn van hoe je omgaat met, en hoe je jezelf presenteert op sociale media.

De gastvrouw van de avond was Judith van der Bunt, decaan havo en coördinator Nassau Select. Muzikale omlijsting was er van Esther Veen, oud leerling van De Nassau en momenteel student aan de Rockacademy. Zij heeft een zeer populair YouTube kanaal: https://www.youtube.com/user/lieffeurd

Twee docenten van de NHTV namen ons mee in een deel van de colleges van onze leerlingen, op het gebied van digitale communicatie. Onze leerlingen hebben promotiefilmpjes gemaakt, waarvan er enkele werden vertoond. Er werd een winnend filmpje aangewezen, de winnaars kregen leuke prijzen en het betreffende filmpje kreeg zelfs een plek op de site van de NHTV.

Voorafgaand aan het slotlied van Esther vond de uitreiking van certificaten plaats. Van elke uitreiking is een persoonlijke foto gemaakt, die elke leerling ook heeft ontvangen. Bij de afsluitende borrel werd plezierig teruggeblikt op de colleges door de leerlingen en docenten van Avans, NHTV en De Nassau. Dit alles in het bijzijn van de trotse ouders van dit Selecte Nassaugezelschap.


Extra foto's