Nieuwsflits

Goedemorgen! De prijs

geplaatst op: 17-12-2015
Dit jaar reiken we op De Nassau voor het eerst prijzen uit, per rapportperiode, voor inzenders van een Goedemorgen!-filmpje. Marjolein Ekelmans uit klas 2 tto heeft in de eerste periode twee mooie filmpjes ingestuurd: 'Mens wat ben je mooi' en 'Man op de maan', die prima voldoen aan de criteria. Daarmee is ze de eerste die een prijs heeft gewonnen.
De bedoeling van Goedemorgen! is om anderen te inspireren. Dat geldt ook voor de prijs die we uitreiken. De Nassau stuurt een mooie bos bloemen aan een persoon die de winnaar heeft uitgekozen. Marjolein heeft haar moeder uitgekozen omdat zij haar ook inspireert.

Criteria Goedemorgen!

Een Goedemorgen! is een inspirerend filmpje van maximaal 5 minuten, waarmee het eerste uur opgewekt kan worden begonnen. Maar wat is dat, inspirerend? Is dat niet voor iedereen weer iets anders?

Inderdaad. En het idee is om van die diversiteit gebruik te maken. Dat maakt het verrassend en interessant, hopen we. Het is daarom nadrukkelijk de bedoeling dat leerlingen, docenten en ouders zelf filmpjes insturen. Op die manier wordt het een dagopening van iedereen voor iedereen.

Wanneer is een filmpje geschikt? Als in principe tenminste een persoon er energie van krijgt, dus het mooi, verdiepend, grappig, indrukwekkend, ontroerend, cool, gaaf, vet, kortom inspirerend vindt.

Het enige andere criterium is dat het wel respectvol moet zijn, dus niet negatief of afbrekend. Een Goedemorgen! is niet ergens tegen, alleen ergens voor.