Nieuwsflits

Meestervoorlezers

geplaatst op: 03-12-2015
Op dinsdag 24 november 2015 was het auditorium gevuld met eersteklassers. In plaats van naar hun leraren, luisterden ze het zesde en zevende uur naar voorlezers. Dat waren klasgenoten die zich in de voorleesrondes als de beste lezers van hun havo/mavoklas hadden geplaatst. Acht leerlingen streden met elkaar in de finale en maar een mag zich daarna een jaar lang de voorleeskampioen van De Nassau noemen.

Ben Blom presenteerde de voorleeswedstrijd. De jury bestond uit Huub Grauws, Anita Bachman, Hans Teunissen en Petie Ermers. De juryvoorzitter was onze rector, de heer Speetjens. Thijs van Opstal uit B1g mocht het spits afbijten met zijn boek ‘Achtste groepers huilen niet’. Na Thijs volgden Job, Sander, Donna, Bram, Azra, Dayna en Elodie. Stuk voor stuk goede en zelfverzekerde voorlezers. Ben Blom vroeg of ze zenuwachtig waren, maar niemand had last van podiumangst. Om de meestervoorlezers vanuit de zaal aan te moedigen, waren er spandoeken.
Toen Elodie klaar was met lezen, stond de lerarenkamer open voor de brugklassers. Er was voor iedereen een chocolaatje en een drankje. Terwijl iedereen ongeduldig zat te wachten op de uitslag, was de jury druk aan het overleggen wie de winnaar zou worden. De spanning liep op. Alle voorlezers waren immers goed!

Na ongeveer een kwartiertje mocht iedereen weer terug naar het auditorium. De heer Speetjens vertelde dat het voor de jury ontzettend moeilijk was een winnaar te kiezen. Maar er was natuurlijk een keus gemaakt: de voorleeskampioen van dit jaar is ……Azra uit B1G. Azra las prachtig vooruit het boek ‘Dagboek van een muts’. Ze kreeg een boekenbon ter waarde van €20,-. Alle andere voorlezers kunnen met een tegoedbon iets lekkers in de schoolkantine kopen.

Extra foto's