Nieuwsflits

Strafpleiter, een wandeling op een evenwichtsbalk

geplaatst op: 23-10-2015
Op 9 november staat de eerste academielezing van dit cursusjaar gepland. Wim Anker zal dan op De Nassau de rol, taak en houding van de strafpleiter belichten. Hij gaat in op de principiële uitgangspunten en op de ethische grenzen in het beroep aan de hand van diverse interessante zaken uit verleden en heden. Ook ontwikkelingen binnen het strafrecht zoals de levenslange gevangenisstraf, de maatregel tbs en de Trias Politica, die zwaar onder druk staat, kunnen deze avond aan bod komen.

In januari 2015 riepen 150 collega’s Wim Anker uit tot meest gewaardeerde advocaat van Nederland. Die titel kreeg Anker op het jaarlijks congres van het Advocatenblad, een tijdschrift voor de advocatuur. Hij wordt beschreven als een nuchtere Fries die oog heeft voor de praktijk en een pure advocaat met het hart op de juiste plaats.

Wim Anker is partner bij Anker en Anker, een advocatenkantoor in Leeuwarden. Samen met zijn broer Hans is hij al meer dan 35 jaar actief als advocaat. Ze noemen hun praktijk laagdrempelig en huldigen het principe dat eenieder – dus ook mensen met een smalle beurs – recht heeft op gespecialiseerde rechtshulp. Ze staan iedereen als verdachte bij, ongeacht de aard en de ernst van het verwijt. De broers traden op in een aantal grote zaken. Zo namen ze de verdediging op zich van Ferdi Elsas, de moordenaar van Gerrit Jan Heijn, en van Richard Klinkhamer, de voor moord op zijn vrouw veroordeelde schrijver. De Ankers worden ook gezien als specialisten op het gebied van levenslanggestraften.

Wij zijn bijzonder verheugd op 9 november op De Nassau wederom een spreker van dit kaliber te mogen aankondigen en heten u van harte welkom.

De academieavond in het auditorium van De Nassau aan de De la Reijweg 136 begint op 20.00 uur. Het gebouw is vanaf 19.30 uur toegankelijk voor bezoekers die zich via de website hebben aangemeld.

Klik hier voor aanmelden