Nieuwsflits

Afscheid van twee Nassau-iconen

geplaatst op: 13-07-2015
Woensdag 8 juli nam De Nassau afscheid van George Will en Wim Achterberg. 'Vooral ons vwo mist vanaf nu twee kanjers,' zei Rob Martinot, 'twee die het liefst hun eigen afscheid van begin tot eind regisseren.'
Jan Pieter de Pender beaamde dat het mannen zijn die graag de controle hebben en somde de waslijst van instructies op die hij had meegekregen: geen gezang van de sectie, geen lange toespraken, wel warme en koude hapjes bij de borrel, of er aan een fotograaf gedacht was. Ook orchestreerden ze hun laatste les, waar die meestal een verrassing is.

Voor Wim Achterberg namen Jan Pieter de Pender, Margreet Goezinne en Marc Feringa het woord. It was all in English om de Indiase gast van Wim tegemoet te komen. Hoewel Wim als grote organisator naar voren kwam -coördinator vwo, mr Paris, mr London, weekenden Sint-Michielsgestel, mr exchange en mr India- was het grappig dat hij toch een keer niet zo well organized was. Tijdens een exchange in Finland werden er foto's gemaakt van de afkoeling na de sauna. Naakt in de sneeuw. Die foto's stonden op een cd en tijdens een voorlichtingsavond voor een nieuwe uitwisseling met Finland bekeken ouders en leerlingen met aandacht de foto's....... wie schetst hun verbazing toen daar ineens de afdelingsleider van het vwo in adamskostuum in de sneeuw in beeld kwam.

Ineke van de Steenoven sprak George Will toe, want zij kent hem verreweg het langst. George is leraar Nederlands, was korte tijd in de schoolleiding maar besloot na een jaar dat hij nooit, maar dan ook nooit echt deel wilde uitmaken van de leiding. Wel werd hij decaan. Ineke typeerde George als SUPERMAN en als hoofdpersonage in een roman van Hermans: het lijkt Georges eeuwige missie de chaos in de school te bestrijden door alles tot in de puntjes te regelen. Als een ware superman verschijnt hij overal waar zich ongeregeldheden voordoen. Maar dat de ware chaos niet te bestrijden is, bewijst George Will zelf. Hij die altijd alles onder controle heeft, was uit zijn doen. Hij bedankte Ineke met een kus! En wie George kent, weet dat die kus niet gepland kan zijn. Verheugd was hij verder over het optreden van hèt koor. Hij had het niet gevraagd, maar wel gehoopt dat het oude mannenkoor nog eens van zich zou laten horen. Als muzikaal einde zongen oud-collega's en collega's, aangevuld met een paar jonge vrouwelijke stemmen hem toe.

Het laatste woord was voor George en Wim zelf, die iedereen bedankten voor de mooie woorden.Extra foto's