Nieuwsflits

B1J beschildert caravan

geplaatst op: 16-07-2015
Yonne de Ridder, docent tekenen op De Nassau, heeft al langere tijd contact met David Boekhold. David is getrouwd met Agrafena, een Mexicaanse die in Mexico een kinderdagverblijf had.

De foodtrucks, die tijdens festivals het publiek van eten voorzien, inspireerden David en Agrafena tot hun plan: een mobiele kinderopvang. Zij kochten een caravan, waarmee ze langs festivals trekken om daar kinderen een opvangplaats te bieden. Ook kunnen ze aan huis kinderfeestjes verzorgen.


Maar dit is geen reden om er op onze website een stukje aan te wijden. Wel dat onze leerlingen van brugklas 1J de caravan met hun mentor Jozien van der Pligt en Yonne de Ridder tijdens een warme ochtend hebben beschilderd. Een doodgewone sleurhut toverden zij in een paar uur tijd om tot een aantrekkelijke reizende kinderopvangplek. Het ontwerp stond in grove lijnen aangegeven en de leerlingen hebben alles prachtig ingeschilderd. Het eindresultaat mag er wezen.


De bedoeling is dat de caravan van binnen ook nog aangepakt wordt en er komen verkleedspullen, speelgoed en een minibioscoop.

Extra foto's