Nieuwsflits

De laatste keer

geplaatst op: 09-07-2015
Voor de geslaagden van het vwo was het afgelopen dinsdag de laatste keer dat zij als leerling De Nassau betraden. Je zou het niet verwachten, maar de laureaten waren behoorlijk zenuwachtig voor de diploma-uitreiking. Sommigen geloofden na het tekenen van het diploma pas dat ze echt geslaagd waren, anderen waren bezorgd over de opmerkingen die hun mentor over hen zou gaan maken, terwijl zij op het podium van het auditorium stonden.

Rob Martinot opende de avond, ook voor hem was dit de laatste keer, want hij neemt 16 juli afscheid als rector van De Nassau. Hij prees De Nassau en gaf bescheiden aan dat hij slechts de voorwaarden heeft proberen te scheppen voor de goede resultaten en de prima sfeer op de school. “Ranking De Nassau” was ook het thema van het examenboek dat alle geslaagden cadeau krijgen. Dit jaar is het gemaakt door Joost van Aalst, Daisy Ermens en Mayke Flippo. De Nassau verjongt zichtbaar!

Daarna was de microfoon voor Wim Achterberg die, ook voor de laatste keer, als afleidingsleider het vwo naar de eindstreep begeleidde. Hij maakte de leerlingen attent op wat zij gaan missen, bijvoorbeeld het vierkant rooster, de saaie lessen, het strafcorvee, de proefwerken en examens.

Vervolgens kregen de mentoren het woord over hun mentorleerlingen en daarbij zagen we de meest uiteenlopende presentaties: fotocollages, animaties met soms gewaagde vergelijkingen. Maar het was toch vooral de betrokkenheid die indruk maakte. George Will, decaan van het vwo en 39 jaar aan de Nassau verbonden, sprak niet alleen zijn mentorleerlingen toe, maar omdat ook hij dit jaar afscheid neemt, wilde hij graag al zijn leerlingen laten merken dat zíj zijn baan de moeite waard maakten.

Voor bijzondere prestaties was ook aandacht. De Socrates awards gingen naar Jasper Vermeiden en Milot Stallen, NLV-speldjes naar Daan de Jongh en Lieke Adams, vermeldingen van beste prestatie naar Loes van Poppel voor filosofie en Jasper Vermeiden voor Duits.

En dan was er nog een erg indrukwekkend en ontroerend gedeelte. Willeke Nieuwdorp richtte zich tot Milot Stallen, die zij zes jaar begeleidde in verband met haar visuele handicap. Zij had daarvoor Fleur Breems en Wies van Middelkoop gevraagd een lied te maken en te zingen. De zaal had kippenvel door dit geweldige optreden. Aaron Goossens nam daarop het woord om namens de leerlingen iets te zeggen. Hij prees de school omdat je daar jezelf kunt zijn en geaccepteerd wordt en je je daar veilig voelt.

Tot slot beklommen de docenten van v6 het podium om voor de eerste keer met een lied de geslaagden voor de laatste keer uit te wuiven:

Oeh, we zeggen nu houdoe Maar ben je eraan toe dat je De Nassau nu verlaat.

Ooh, dit was het vwo Je kreeg het niet cadeau Maar je bent nu echt geslaagd.Extra foto's