Nieuwsflits

De Nassau wint Jeugd & Politiek 2015

geplaatst op: 28-04-2015
Het team van De Nassau heeft het project Jeugd & Politiek van de gemeente Breda gewonnen. Maandag 20 april was de raadszaal het strijdtoneel voor teams met leerlingen van Bredase vwo-scholen. Na de presentaties en het debat beoordeelde de jury het voorstel van De Nassau als het beste.

Bij aanvang van dit schooljaar kozen de scholen samen voor het thema ‘Sport & gezondheid’. De opdracht was een raadsvoorstel te schrijven dat binnen dit domein een bijdrage levert aan de stad Breda. Onze vwo-5 leerlingen Wouter van Hal, Maurits Godthelp, Myrthe Keijl, Giancarlo Oprins, Ryan van Osch, Irene Rutten en Joppe Schutselaars schreven een voorstel met de titel 'Bewust, Bereikbaar en Betaalbaar. Voor studenten, door scholieren’.

Zij hebben met diverse partijen in de stad samenwerking gezocht om gezond eten bij studenten onder de aandacht te brengen. Dit voorstel wordt nu door de gemeenteraad besproken. Als het aangenomen is, krijgt het team een budget van €5000,- voor de uitvoering. Bij de raadsvergadering van 4 juni zit hun trotse begeleider Hans Teunissen in ieder geval op de tribune. De Nassau dankt de raadsmentoren Jeroen Bruijns en Pauline Ruijs en feliciteert de winnaars van harte!

Extra foto's