Nieuwsflits

Een nieuwe lente, nieuw talent

geplaatst op: 18-04-2015
Op de avond van een prachtige lentedag klonk een prachtig geluid in het auditorium van De Nassau waar leerlingen van 4 en 5 havo en 5 vwo zich presenteerden aan het publiek, terwijl er tegelijkertijd door een groot aantal van hen een examen afgelegd werd in het vak muziek.

De variatie in muzikaliteit en muziekkeuze was enorm: van Beethoven tot Queen en van Ray Charles tot Ed Sheeran werden vertolkt. En dan stonden er ook nog singer-songwriters met eigen nummers op het podium die zo door konden naar het televisieprogramma van Giel Beelen. De kandidaten maakten gebruik van de meest uiteenlopende instrumenten: van basgitaar tot viool en van dwarsfluit tot djembé. En er waren leerlingen die binnen een optreden ook nog wisselden van instrument. Enkele examenkandidaten lieten horen dat ze al klaar zijn voor het conservatorium.

De avond werd begeesterd aan elkaar gepraat door de man die dat het beste kan, Paul Lemmens, en tussentijds ook nog de hardwerkende roadies een handje hielp. In de zaal zaten drie muziekdocenten, die de zware taak hadden de optredens te beoordelen, want het bleef wel eindexamenzitting, al kreeg het publiek eerder het gevoel dat er een revue opgevoerd werd. De leerlingen startten gezamenlijk en eindigden met het nummer We ‘re all in this together. Zij bedankten hun muziekdocent Annemieke in ’t Ven voor haar geweldige lessen.

Overigens begon de voorstelling met geestige filmpjes over de guilty pleasures van Nassaudocenten. We weten nu dat Ferdinand Bagnato stiekem van André Hazes houdt, Peter Hendriks Mud niet vergeten is en Joris Rikken Wham nog wel eens draait. Daarna was er niets meer guilty, alleen pleasure.

Extra foto's