Nieuwsflits

CKV-junior in de Nassauweek

geplaatst op: 14-04-2015
Terwijl de bovenbouwleerlingen zwoegden op schriftelijke toetsen, mondelinge examens aflegden of sportten, was er voor de lagere klassen van De Nassau een gevarieerd cultureel programma met excursies en verrassende workshops.

Het vak CKV-junior vormt een brug tussen cultuuronderwijs op de basisschool en CKV in de bovenbouw en het bijzondere aan het vak is dat het niet op het rooster staat. Het wordt in de eerste drie leerjaren aangeboden in projectvorm, met het doel leerlingen kunst en cultuur te doen ervaren door professionals/ kunstenaars aan het werk te zien en zelf aan het werk te gaan.

In de afgelopen Nassauweek vonden deze projecten plaats: Gedicht in Zicht voor de brugklas, Kleidag! voor klas 2 en Popcorner voor klas 3. In leerjaar 1 hebben alle klassen tijdens de poëzie-lessen bij Nederlands een gedicht geadopteerd. Dit gedicht werd tijdens het CKV-juniorproject in beeld gebracht in XL-schilderijen, street art, groepsvoordrachten, raps en ritmes. Bovendien trad Ted van Lieshout, dichter en grafisch vormgever, voor de leerlingen op in het auditorium.

De klassen van het tweede leerjaar gingen kleikunst bekijken en beoefenen door een atelier van een kunstenaar te bezoeken, een beeldenwandeling te maken en zelf een tegel te maken voor de tegelwand van de PK. Deel van de beeldenwandeling waren ook de keramiekwand in de aula van de PK en het beeld van de haan op het schoolplein aldaar.

Het derde leerjaar combineerde grafische en muzikale vaardigheden door een optreden voor te bereiden in de studio’s van Popcorner. Het was een week die bijzonder veel organisatie vergde, maar het resultaat was zeker de moeite waard.

Extra foto's