Nieuwsflits

Graag stelt De Nassau aan u voor.... de nieuwe rector

geplaatst op: 26-03-2015
Hoewel de laatste jaren alles aan de school nieuw is of nieuw wordt, krijgt De Nassau een oude bekende aan het roer: Ron Speetjens.

Al 27 jaar geleden begon hij op De Nassau, en het lijkt haast vergeten dat hij schoolboeken in zijn tas had en leerlingen de Franse taal probeerde bij te brengen. De lesboeken waren de leidraad, maar hij vertaalde voor hen ook alle woorden die zij tijdens hun vakanties in Frankrijk nodig meenden te hebben en die vaak niet in de methode stonden.

Velen weten nog dat zijn ster rees als scheidsrechter, dat hij in Tilburg de nacht van de poëzie organiseerde, dat hij menig bekend schrijver uitnodigde voor literaire bijeenkomsten en vaak voor hen optrad als privéchauffeur. Ook dat hij verkering kreeg en trouwde, zelfs dat hij drie keer vader werd.

Maar welke ambities hij ook heeft gehad, een was constant: organisatorische taken verrichten binnen De Nassau. Hij is intussen al jaren lid van de directie en dat hij klaar was voor een rectorschap, waar dan ook, straalt hij al een tijd uit. Ron Speetjens maakte er geen geheim van dat hij zijn hart aan De Nassau heeft verpand en die school gaat hij nu leiden.

Unaniem was maandag de voordracht van de adviescommissie aan de raad van toezicht en diezelfde dag al heeft deze besloten Ron Speetjens per 1 september 2015 benoemen tot rector van De Nassau. PROFICIAT!