Nieuwsflits

Food2Learn

geplaatst op: 04-03-2015
De Nassau en de onderzoeksgroep Brein, Leeftstijl en Leren van het Welten Instituut werken vanaf maart 2015 samen aan de uitvoering van een wetenschappelijk onderzoek onder leerlingen uit de tweede klas. Het is een landelijk onderzoek naar het effect van een voedingssupplement (omega-3 vetzuren) op het cognitief functioneren, mentaal welbevinden en de schoolprestaties van een groep gezonde adolescenten uit mavo-2.

`Er is op dit gebied al veel onderzoek gedaan bij jonge kinderen en bij oudere mensen, maar nog niet eerder onder deze leeftijdscategorie,` aldus de coördinator van de onderzoeksgroep, dr. Renate de Groot. `We zijn blij dat De Nassau een van de scholen is die meewerkt aan ons project Food2Learn. In totaal doen 350 leerlingen mee.`

Leerlingen van De Nassau zullen de onderzoekers en docenten van het Welten Instituut vaker tegenkomen. Zij gaan namelijk gastlessen en lezingen verzorgen voor De Nassau. Dit soort activiteiten past goed in het kader van de Nassau Academie, waarbij het Welten Instituut bijvoorbeeld een wetenschappelijke bijdrage levert aan het ontwikkelen van een minor en een academielezing invult. Eventueel kan de samenwerking ook leiden tot een ouderavond over het thema en docentenprofessionalisering.

Intussen hebben al namens De Nassau voldoende leerlingen toegezegd mee te willen werken aan het onderzoek dat loopt van maart 2015 tot maart 2016. `We zijn benieuwd naar de resultaten en hopen op een vruchtbare samenwerking, waar onze leerlingen hun voordeel mee kunnen doen,`aldus drs. J.P. de Pender, directeur (t)vwo en initiatiefnemer tot deze samenwerking.