Nieuwsflits

Speeddaten voor studiekeuze

geplaatst op: 15-02-2015
Op maandag 2 februari kregen de leerlingen van vwo 5 in recordtempo een indruk van minstens zeven beroepen. Een heel enthousiaste groep ouders speeddatete die avond met onze vwo-leerlingen over hun beroep.

Zij praatten die avond m.n. over hun werk, niet over hun opleiding, omdat die in de loop der jaren erg veranderd kan zijn. Er waren uiteenlopende beroepen vertegenwoordigd: een advocaat, een civiel ingenieur, een industrieel ontwerper en een deskundige in de gehandicaptenzorg presenteerden zich. Ook werden de vragen van leerlingen beantwoord door een adviserend paramedicus bij een zorgverzekeraar, een nefroloog en een projectleider hightech machinebouw. Er was huisarts, een notaris, maar ook een senior medewerker zware criminaliteit bij het Openbaar Ministerie en een manager juridische zaken in een ziekenhuis. Al deze ouders hadden maandagavond 2 februari vrijgehouden om dit mogelijk te maken: sportavonden waren afgezegd en diensten geruild.

In drie rondes van een twintigtal minuten werden de leerlingen vijftien minuten voorgelicht, waarna ze vijf minuten vragen konden stellen. De voorlichters gaven een korte typering van hun werkzaamheden, vertelden over activiteiten die de buitenwacht niet ziet, maar die toch een belangrijk deel van hun taak zijn. Ze noemden ook de vakken die van belang zijn voor hun beroepsuitoefening en gaven soms een beeld van de ontwikkelingen die zij voor hun beroep verwachten. Daarna konden de leerlingen twee voorlichtingen van hun keuze bezoeken.

Een behoorlijk aantal ouders gaf zich meteen op voor een bijeenkomst in het volgende schooljaar. Het was voor iedereen een leerzame avond en dhr. Will, die dit alles als decaan van het vwo had georganiseerd, bedankte alle aanwezigen dan ook hartelijk voor hun komst.

Extra foto's