Nieuwsflits

Nassaurevue voor kinderfonds MAMAS

geplaatst op: 10-02-2015
Op donderdag 29 januari werd een fantastische avondvullende voorstelling gegeven onder leiding van opperspreekstalmeester Paul Lemmens. Het was voor de zesde keer op rij dat leerlingen en docenten de jaarlijkse Nassaurevue opvoerden.

Het enthousiasme om mee te doen was groot en daardoor waren zelfs voorrondes noodzakelijk. Op basis van die selectie zagen we op de avond van de revue op het podium een goochelaar, een cabaretière, een fluitiste, heel veel zangers en zelfs twee lijven met heel veel gezichten. Er waren solisten, tweetallen, groepjes en het schoolkoor. De leerlingen kwamen uit klas een tot en met zes. Sommigen begeleidden zichzelf, anderen hadden een eigen bandje of een pianist, slechts een enkeling koos voor een cd, maar er was ook een leerling die haar nummer helemaal zelf had geschreven.

De toegangskaartjes waren uiteraard in een recordtijd uitverkocht. De zaal zat bomvol leerlingen, ouders en grootouders, een dankbaar publiek. Je eigen kind, kleinkind, klasgenoot of leraar zien optreden is toch echt iets anders dan naar The Voice kijken.

De betrokkenheid bij alle artiesten was groot, maar een paar namen gonsden na afloop toch meer rond dan andere.
Die eer valt standaard de eersteklassers te beurt. Ga er maar eens staan! Net een paar maanden op school en dan je presenteren te midden van en aan al die oudere leerlingen die al zo goed zijn. Noa, Nienke, Sophie en Lara waren vier van die eersteklassers die de zenuwen na het eerste couplet volledig in bedwang kregen en de sterren van de hemel zongen. En dan was er Britt Dillisse uit B1D: zij kwam al tijdens de aankondiging van Paul Lemmens het toneel op, popelend om los te gaan. Een podiumdier, van haar gaan we meer horen.

De opbrengst naar het goede doel lijkt een tweede traditie te worden. Al het geld dat met de kaartverkoop is binnengekomen gaat naar kinderfonds MAMAS. Na de revue gaf de wijzer in de aula het prachtige bedrag van 1300 euro aan.

Hulde aan alle artiesten en de docenten die de revue organiseren: Petie Ermers, Annemieke Meulendijk en Joost van Aalst.

Extra foto's