Nieuwsflits

De enige echte LAN-party

geplaatst op: 27-01-2015
Als je zaterdagmiddag De Nassau PK binnenloopt en de afdaling maakt naar het heiligdom van de gamers, ruik je al dat de NassauLAN aan de gang is. Het is een vage geur die je associeert met jongens, zweet, pizza en bakvet. Ook dit jaar zijn er meer dan honderd leerlingen, en slechts een paar meisjes.

De crew staat dagen paraat: opbouw op donderdag, aanwezig zijn op vrijdag, slapen in de personeelskamer, weer aanwezig zijn, prijzen uitdelen en opruimen. Ook dit jaar sponsort CD-ROM-LAND hun shirts, waardoor Jay, Laurens, Pieter, Max en Max, Dani, Luuk, Oscar, Dexter en Dave voor iedereen herkenbaar zijn. Daarnaast is er weer door Albert Heijn gesponsord in de vorm van sportdrank. Tevens heeft de firma Van Dijk ons voorzien van de elektrische infrastructuur.

Het is een komen en gaan, want het gamen moet op vrijdag onderbroken worden voor proefwerken en op zaterdag voor sportwedstrijden. Oud-leerlingen Brian, Mitch, Kevin en Willem nemen een kijkje, maar ook ouders lopen binnen om te snappen waar hun kind zo enthousiast over is.

De gamers zelf komen weer uit alle klassen. Voor Max Vermeeren uit H5 is het de zesde keer, Arthur van Geel uit V5 doet voor het eerst mee. Pelle Jonkergauw uit H2 lijkt zowaar gelukkig terwijl hij gewoon op school is: hij is weer verenigd met vriend Jannes Oprins die wel overging naar H3. Eersteklassers doen vanzelfsprekend voor de eerste keer mee en er zijn er veel. August Broekman (H3) zegt: Eigenlijk kan je dit allemaal ook thuis doen, maar met zoveel fanatieke gamers in één ruimte krijg je veel meer uitdaging.

De NassauLAN krijgt navolging! Het Stedelijk Gymnasium heeft nu zijn eigen LAN-dagen. Geen concurrentie, zegt Wim den Ronde, een van de organisatoren, we werken samen en wisselen uit. Het Stedelijk bezorgt ons de switches en wij leveren hun de netwerkkabels en de nodige kennis.

Alles vindt plaats onder het wakend oog van de grote leider John Borgman. Die oogt wat vermoeid na drie lange dagen en korte nachten. Zijn lessen gingen namelijk wel gewoon door.

Extra foto's