Nieuwsflits

Voorleeskampioen

geplaatst op: 29-10-2014
De donderdag voor de herfstvakantie werd in ons auditorium voorgelezen. En dat was niet zomaar lezen…

Zeven eersteklassers namen plaats in een luie stoel op het podium. Zij vertelden kort wie ze waren, welk boek ze hadden gekozen om uit voor te lezen en leidden hun fragmentje zo in, dat iedereen begreep waar het over ging.

Achtereenvolgens hoorden we Anouk Beijer (B1b), Sophie van Klooster (B1a), Marlou Hasker (B1b), Pjotr van Pruissen (B1c), Isis Dirkse (B1b), Noa Schreuder (B1a) en Sep Miltenburg (B1b). Ze lazen voor uit Wings, Lisa en de witte giraf, 100% Coco, Het limonadevliegtuig, De heksen, Een meisje in Oorlogswinter en De geestenjager.

De luie stoel creëerde de sfeer die je wil bij lezen: lekker onderuit, weg van de echte wereld en een duik in de fictieve wereld waar niets onmogelijk is. Ze lazen allemaal geweldig! Natuurlijk was er een jury. Die bestond uit vier leden: Anita Bachman (mediathecaris), Huub Graus (mediatheekmedewerker), Moniek Spierings (docent Nederlands) en Sophie Jansen (stagiaire Nederlands). Aan hen was de moeilijke taak een keuze te maken, want er moest een winnaar zijn.

De jury vond Isis Dirkse uit B1b de beste. Zij nam ons mee naar een ruimte waarin zich een jongetje bevond dat zich begon te realiseren dat hij beland was in een zaal boordevol heksen. Hij wist toevallig van zijn oma waar heksen aan te herkennen waren en ..nog veel enger.. hij wist dat heksen kinderen konden ruiken. Vooral schone kinderen, want die stonken volgens de heksen naar poep. En kinderen moesten dood. Heb je nog nooit deze topper van Roald Dahl gelezen…doe het snel. Je moet er jong genoeg voor zijn.

De jury was vooral onder de indruk van Isis’ heks: haar accent, het venijn, het gekrijs!! Dat en Isis’ enthousiasme gaven de doorslag. Zij verdiende een boekenbon.


Extra foto's