Nieuwsflits

Amarant, TedEx, Unicef of Popcorner?

geplaatst op: 02-10-2014
Ruim driehonderd leerlingen van De Nassau oriënteerden zich op donderdag 25 september op een maatschappelijke stage bij een vrijwilligersorganisatie.

Dat gebeurde tijdens de zogenaamde MAS Ontmoeting bij Podium Bloos. Cabaretier Leon van der Zanden verruilde de theaterplanken om scholieren en studenten in gesprek te laten gaan met wildvreemden.

Leon van der Zanden: “Normaal ben ik op tournee met mijn theatershow, maar omdat dit voor een goed doel is, heb ik ja gezegd tegen dit verzoek van Breda Actief. Ik weet zelf hoeveel een stage voor je kan betekenen. Toen ik een jaar of zestien was, liep ik stage bij Unicef. Ik ging zelfs voor Unicef naar Afrika. Pas later, dertig+, besefte ik hoe bijzonder dat was en hoeveel dat heeft betekend in mijn leven.”

De leerlingen moesten tijdens MAS Breda met vier organisaties te praten. Twee organisaties waar ze met hun hart voor kozen en één waar ze zelf niet zo snel aan zouden denken. De vierde organisatie werd bepaald door het toeval. De 36 deelnemende organisaties stonden in Podium Bloos per thema bij elkaar: zorg en gezondheid, kunst en cultuur, sport en recreatie, welzijn en onderwijs, goede doelen en belangenbehartiging, en natuur en milieu.

“Amarant doet al van begin af aan mee aan de MAS Ontmoetingen” vertelde vrijwilligerscoördinator Marie-Louise Luycks. “We vinden het belangrijk dat jongeren op deze manier in contact komen met mensen met een beperking.”
Janouk heeft net aan tafel gezeten bij Stichting Wij: “Ik wilde mijn stage doen op een zorgboerderij, maar mensen met autisme ondersteunen vind ik ook een optie.” Charles, kwam enthousiast naar buiten na een gesprek met Popcorner: “Ik had nog geen stage en nu heb ik zomaar twee dingen die ik echt leuk vind: Unicef en Popcorner. Die uitleg over TedEx vond ik trouwens superinteressant.”

Extra foto's