Nieuwsflits

Profielwerkstuk op academisch niveau

geplaatst op: 04-09-2014
Kies een onderwerp dat je leuk vindt, voorkom dat je een onhanteerbaar breed onderwerp behandelt en pronk niet met andermans veren in je werkstuk. Deze drie adviezen zijn de kern van de boodschap die docenten van de Radboud Universiteit in Nijmegen hebben voor de examenleerlingen van het vwo van De Nassau.

Onder leiding van mevrouw drs. Mireille Vaal van het Pre-University College beleefden onze leerlingen uit 6 vwo op 2 september de eerste bijeenkomst van de kick off van het profielwerkstuk.
Zij worden op gang geholpen door medewerkers en studenten van de Radboud die hen op academische wijze leren denken en onderzoeken.

Na de stimulerende eerste bijeenkomst volgt op korte termijn een tweede waarin de leerlingen zelf aan het werk gaan: speeddatend met een ‘krat’ studenten die zo ongeveer het hele spectrum aan opleidingen vertegenwoordigen, wordt geprobeerd een goede hoofdvraag met passende deelvragen voor het profielwerkstuk te formuleren en wetenschappelijk verantwoorde informatie daarover te vinden.

Met dit project probeert de school niet alleen een hoog niveau bij de profielwerkstukken te bereiken, maar ook de leerlingen een vaardigheid bij te brengen die ze de komende jaren bij hun studie hard nodig zullen hebben.

Extra foto's