Nieuwsflits

Strijd om eeuwige roem in pubquiz Nassau

geplaatst op: 16-05-2014
*Who said: “Thus with a kiss I die.”? *Which car maker is known as Fabricca Italiana Automobile di Torino and owns Jeep and Chrysler? *Fish and chips used to be the most 'English' of all dishes. But because of British international history in the 19th and 20th century this has changed and fish and chips are no longer on top of the list What is the most ordered take-away dish today? Dit is een greep uit de vragen van de pubquiz.

Het zou mooi zijn als de toekomst uit zal wijzen dat vrijdag 16 mei het begin zal zijn geworden van de traditie van De jaarlijkse Nassau Pubquiz. Darwin's Darlings, James Cookies, Queen Victoria's Secret, The Iron Ladies, Imagine Lennon, Bush Babies, Obama's drama, Cheating Churchills, Shabby Shakespeares, Elfishes en Einstein, dat waren de teams die het tegen elkaar opnamen. Ze kwamen uit de tto-klassen en bestonden uit een mix van alle leeftijden. Er waren drie rondes, of course........all in English, en de organisatie was in handen van onze eigen pubquiztijgers: Ingeborgh Milikan, Paul Lemmens, Peter Hendriks, Michiel de Clercq en Helen Talbot.
De eerste ronde waren er general questions, er was een music round, het ging over language, literature, sciences en celebrities. Leraren moesten herkend worden van foto's van tientallen jaren geleden en er werd geroken, gevoeld en geproefd van de vaagste substanties om vast te stellen wat er op de bordjes lag.

De vijf beste teams stonden in het auditorium op het podium en toen ging het ook om wie het snelst drukte. Dat maakte de kandidaten steeds fanatieker. En het publiek ook! De teams moesten American presidents herkennen, flags, animated characters, logos en animals. En ze moesten sizes, numbers en distances inschatten, bijvoorbeeld 'Hoe ver is het van San Diego naar San Francisco?'. In perfect Engels schalden de geschatte afstanden over het podium, maar antwoorden als 120.000 kilometer doen toch de vraag rijzen of de aardrijkskundelessen wel goed begrepen worden.
De Bush Babies en Obama's drama stonden in de finale. Tien keer moesten de finalisten to choose the odd man out en vijf keer to find the linking word tussen vier plaatjes.
Met 11 punten in de eindronde waren de winnaars de Bush Babies: Lucas van Dongen, Heather Engelen, Mariska Jacobs, Roos van Deijck en Wouter van Hal! Eeuwige roem is hun deel, maar ook iets tastbaarders, een filmbon. En natuurlijk is het aan hen volgend jaar de titel te verdedigen.

Extra foto's