Nieuwsflits

Vergeet nooit je dromen

geplaatst op: 01-04-2014
In een Nassauweek buigt de bovenbouw zich over allerlei toetsen en examens, maar trekt de onderbouw erop uit. Er zijn slagdagen, er worden musea bezocht, er worden gasten uitgenodigd om te spreken en er wordt ook gewerkt, maar anders dan in de les.

Het grootste project is voor onze eerste klassen. Twee dagen zijn zij in de Nieuwe Veste en het gebied eromheen. Poëzie en vormgeving zijn het uitgangspunt voor deze dagen.

Ted van Lieshout opende met zijn lezing het project GEDICHT IN ZICHT. 'Vergeet nooit je dromen,' drukte hij onze eersteklassers op het hart. 'Misschien krijgen ze een iets andere vorm dan je ooit dacht, maar het is de basis van waaruit je je leven vorm geeft.'

Als kind had Van Lieshout drie dromen: hij wilde muzikant worden, schrijver en tekenaar. Omdat hij al snel opviel als tekenaar, werd hij in die richting gestimuleerd, maar zijn grootste passie was de muziek. Van die laatste droom is maar een deel uitgekomen, want hij zit niet in een band, maar schrijft teksten voor muzikanten.

En zo kennen wij hem vooral. Van zijn teksten als dichter, als auteur van jeugdboeken en sinds kort ook van romans voor volwassenen, als liedschrijver voor Sesamstraat en Klokhuis. Of er aan hem een groot muzikant verloren is gegaan .....dat kan alleen jij beoordelen. Luister maar eens op www.youtube.nl, je kan hem horen zingen als je intypt 'Ted van Lieshout zingt'.


Extra foto's