Nieuwsflits

De Nassau spelt de liefde

geplaatst op: 10-02-2014
Is het nou een' d', een 't' of 'dt'? Het is toch stress en gestrest? Is Valentijn eigenlijk een eigennaam of niet en hoe zit het dan met valentijnsdictee?

Eén onderwerp, Valentijnsdag, maar drie dictees: een voor klas 1 en 2, een voor klas 3 en 4 en een voor klas 5 en 6. De laatste groep kan zich meten met de prominenten van De Nassau. Wie van de docenten, de leiding en het niet-onderwijzend personeel durven de uitdaging met hun leerlingen aan? Uit alle geledingen hebben zich enthousiaste spellers gemeld, in elk geval veel leden van de directie, maar er zijn er meer die niet bang zijn.

Voor de winnaars van alle groepen is er een cadeau, een bioscoopbon (of is het bioskoopbon?). En van de troostprijs kan je de teleurstelling verwerken bij de catering op school.

Je hebt nog een paar dagen voordat het zover is ………vrijdag 14 februari tijdens het vierde uur buig jij je met alle andere Nassau’ers over de ins en outs van de spelling van onze Nederlandse taal.

Duik nog maar eens in de spellingsregels, raadpleeg de site www.woordenlijst.org of check het Groene Boekje. Dan weten alle slimmeriken wel dat het ge-e-maild en ge-sms’t is en bestaat er geen enkele twijfel meer over tussenletters bij samenstellingen: ideeëloos en ideeënbus.

SUCCES