Nieuwsflits

Plastic panda’s en pestende pubers

geplaatst op: 04-01-2014
Tweede Nassau Academielezing door filosoof Bas Haring.

Na een goed bezochte en boeiende lezing door Paul Frissen organiseert De Nassau In Breda wederom een academieavond met een bijzondere spreker. Op 16 januari zal Bas Haring, een van radio en t.v. bekend filosoof en schrijver, spreken over selectie en waardering in de natuur en in het onderwijs.

Via www.nassau-academie.nl kan iedere geïnteresseerde zich aanmelden voor het bijwonen van de lezing, die plaatsvindt in het gebouw aan de De la Reijweg 136. De aanvang is om 20.00.

Op De Nassau zal Bas Haring, die promoveerde op een onderzoek over cognitieve kunstmatige intelligentie, onder andere ingaan op de volgende vragen. Wat kun je leren van de inzichten uit de filosofie en biologie over het schoolleven waar pubers elkaar dagelijks waarderend en categoriserend selecteren? Wat kan of moet een school ondernemen in de dagelijkse praktijk van pestende pubers?

Met zijn boeken over evolutie, waaronder het controversiële ‘Plastic Panda’s’, zijn socratische houding en kritische geest kan Haring zijn ideeën uitstekend presenteren aan een breed publiek. De hoogleraar
‘Publiek begrip van wetenschap’ aan de Universiteit van Leiden en oprichter van het masterprogramma ‘Media technology voor creatieve wetenschap’, vindt het niet bezwaarlijk dat men hem een volksfilosoof noemt. Hij ziet het als een uitdaging op een prikkelende en toegankelijke manier wetenschap en filosofie uit te leggen.

Extra foto's