Nieuwsflits

X-mas Party with the happy bunch

geplaatst op: 16-12-2013
‘We are the happy bunch’ is wat de tto-leerlingen van klas B1a al vanaf de eerste schooldag uitstralen. Afgelopen vrijdag waren zij aan de beurt om voor een warm Engels kerstgevoel te zorgen tijdens de jaarlijkse Christmas Party.

De party werd geopend met een traditioneel kerstlied gespeeld op piano en cello. Ineke Adema speelde op de nieuwe vleugel in het auditorium en de mentor van klas B1a, Arjette Molenaar, bespeelde de cello. Het toneelstuk ‘A Christmas dinner’ werd door klas B1a met volle overgave gespeeld. De leerlingen speelden onder andere de rollen van kalkoen, pudding, broodkruimels, noten, mistletoe en cranberries. Vanzelfsprekend werd er perfect Engels gesproken. The Welsh song ‘Deck the Hall’ begint al een traditie te worden. Bram van Campenhout uit klas V2a speelde prachtig op de piano. Hanneke Adelaar, docent tekenen, zorgde voor een oogstrelend, digitaal decor. De basis van dit decor vormde het werk van de leerlingen zelf.

Ouders, broers en zussen, opa’s en oma’s konden in de pauze genieten van de typisch Engelse kersthapjes. Dit jaar vond de Engelse X-mas high tea plaats in de sfeervolle personeelskamer. Het was nog even spannend of er wel voldoende plaats zou zijn voor iedereen. Gelukkig dachten en hielpen veel medewerkers van De Nassau mee. Ook enkele oudere leerlingen verleenden hand-en-spandiensten. Hulde ook aan de conciërges die wederom hun organisatie- en improvisatietalent toonden.
In het midden van de personeelskamer stonden twee tafels vol met lekkers: scones, cinnamon cookies, muffins, sandwiches, brownies, tortilla’s en nog meer. Leerlingen, ouders, opa’s en oma’s hadden hun culinaire best gedaan.
Santa besteedde uiteraard aandacht aan Paarse Vrijdag. Dat Santa een vrouw is, maakt werkelijk niets uit. Het is uiteindelijk niet belangrijk wat we zijn maar wie we zijn, zo legde Santa uit. Ze las vervolgens een mooi kerstverhaal voor. Het podium stond daarna vol met leerlingen en hun vele broertjes en zusjes om samen de Christmas crackers te openen en elkaar een prettig kerstfeest te wensen. Uit volle borst klonk ten slotte nog het lied: We wish you a merry Christmas.

De middag werd mogelijk gemaakt door de bijzondere inzet van Annemieke in ’t Ven, Joost van Aalst, Peter Hendriks, Hanneke Adelaar, Ineke Adema, Helen Talbot en Arjette Molenaar.

Happiness is infectious.

Extra foto's