Nieuwsflits

Draag vrijdag paars !

geplaatst op: 12-12-2013
Op vrijdag 13 december vindt weer het jaarlijkse fenomeen Paarse Vrijdag plaats in Nederland. Deze dag is in het leven geroepen om in actie te komen tegen discriminatie en pestgedrag tegen holebitrans jongeren (homo, lesbisch, bisexueel, transgender). Ook op De Nassau wordt hieraan voor het vierde achtereenvolgende jaar aandacht aan besteed.

Onder leiding van docent Edwin van Pruijssen is de werkgroep - bestaande uit de leerlingen Jessica Bastiaansen, Maarten Meeuwissen en Iris van Rooij - al weken aan het werk om leerlingen en personeel over deze bijzondere dag te informeren. "Deze leerlingen zijn ervan overtuigd dat we elkaars verschillen moeten accepteren. Dat het uiteindelijk niet belangrijk is wat we zijn maar wie we zijn. Liefde maakt geen onderscheid, waarom zouden wij dat dan wel moeten doen? En die boodschap geven we onze leerlingen graag mee - voor nu en zeker ook voor later," zegt Edwin.

De leerlingen in de werkgroep hebben posters gemaakt die nu op zowel de PK als de RW lokaties de muren en deuren sieren, ze hebben een enquête in elkaar gezet, materiaal voor docenten opgezocht, en ze zijn in alle klassen langs geweest om medeleerlingen te vertellen hoe ze mee kunnen doen aan Paarse Vrijdag.

Op vrijdag 13 december kijken alle leerlingen het eerste uur samen met hun docent het bijzondere 'Goede Morgen'- filmpje. Daarna heeft de docent de mogelijkheid om dit thema verder uit te diepen.

Bovendien vraagt de werkgroep leerlingen en personeel op vrijdag iets paars te dragen. Iris legt uit: "Dat kan een broek, T-shirt, bloes of paarse schoenveter zijn. Maar voor de meisjes valt ook te denken aan paarse make-up, oorbellen. En als ze geen paars hebben in hun klerenkast, dan is elke vorm van roze ook goed natuurlijk! We hopen dat heel De Nassau paars/roze kleurt aanstaande vrijdag, dus doe mee en laat zien waar je voor staat!"