Nieuwsflits

Lentoren naar de Fontys Hogeschool

geplaatst op: 21-11-2013
Afgelopen donderdag bezochten 17 Nassauleerlingen de jaarlijkse lentorendag op de lerarenopleiding in Tilburg. “Het was een leuke en leerzame dag”, aldus Farhan. Volgens Nina, Sofie en Jolein was het een interessante en positieve ervaring met veel interactie.

In het ochtenddeel speelden twee docenten van de dramaopleiding scènes over situaties waarmee leerlingen te maken kunnen krijgen als ze bijles geven. Als lentor is het belangrijk dat je in de gaten krijgt wat een leerling nodig heeft, goed let op het gedrag van je bijlesleerling en oog hebt voor de problemen waar hij mee kampt. De dramadocenten speelden bewust foute scènes, opdat aanwezigen ingrepen en verbeterpunten aandroegen. “Op deze manier leerden we dat je een lesleerling positief moet benaderen en goed moet luisteren,” aldus Myrthe.

Na een prima verzorgde lunch waren er in de middag twee workshops, die in de ochtend voorbereid waren door docenten en studenten van Fontys in samenwerking met tweedejaars lentoren. Zo koos iedere leerling voor zijn voorkeursvak of groep van vakken.

Aan het einde van de middag was er de evaluatie en gaven ervaren lentoren tips hoe het project op De Nassau kan verbeteren. Als bewijs van hun deelname aan de dag ontvingen de 17 Nassau’ers een certificaat.

Met hen erbij heeft De Nassau nu een pool van ongeveer 35 “collega-leraren”.

Extra foto's