Nieuwsflits

Honderden beauty’s en nerds

geplaatst op: 26-10-2013
Het eerste feest voor de eersteklassers had als thema 'de beauty en de nerd'. Kort na zeven uur zag je ze al verschijnen in de buurt van ons gebouw aan de Paul Krugerlaan. Iedereen weet natuurlijk dat een echte nerd een bril draagt. Maar wie weet hoe een nerd z'n bril repareert als hij is gebroken? Als je afgelopen vrijdag op De Nassau was, zag je hoe dat gedaan wordt: met een pleister.

In groten getale verschenen de brildragende wijsneuzen, met plat gekamde haren, het liefst in model gehouden met flinke hoeveelheden gel. Met verve namen ze het op tegen de evenzovele schoonheden. De meeste jongens verkozen een nerd te zijn, sommige meisjes ook. Jurkjes, sieraden, hakken....veel opsmuk hadden de meeste meiden niet nodig: ze zijn al natural beauty's.

Het was druk op de dansvloer. De hele avond stond de volumeknop open en ononderbroken golfde de muziek door de zaal. En wat bleek? Onze Nassaunerds waren sociaal veel vaardiger dan het imago van de nerd doet vermoeden.

Na de eerste Nassau Academielezing waren ze al weer in actie: de leerlingen van de leerlingenvereniging, natuurlijk in stijl gekleed. Zonder hen is er geen feest mogelijk. Zo onmisbaar en tegelijkertijd heel bescheiden aanwezig. Ze toveren keer op keer de aula om tot feestzaal, ze zorgen ervoor dat er alleen Nassau'ers binnenkomen, dat ze hun jassen kwijt kunnen en aan het eind van de avond ook weer terugkrijgen, dat er drankjes en versnaperingen zijn. En ook zorgen zij ervoor dat op maandagochtend de lessen kunnen beginnen in een gebouw dat in het weekend niet betreden lijkt geweest.