Nieuwsflits

Een Brabander zwaait af

geplaatst op: 21-06-2013
Op 21 juni namen we afscheid van Giel van Fessem, een enthousiast docent Nederlands, een bescheiden man en vriendelijke collega. Giel was een docent die altijd openstond voor nieuwe ontwikkelingen in de taal en in het onderwijs. Hij bleef studeren tot in zijn veertigste jaar op school. In al die jaren op De Nassau organiseerde hij naast zijn lessen talloze werkweken, begeleidde de Nassaurevue en zette de werving en begeleiding van stagiaires op de rails.

Tijdens het afscheid waren er speeches van de directie en een gedicht, lied en speech van docenten Nederlands en daarna richtte Giel van Fessem zelf het woord tot ons. Hij begon zijn eigen speech met een taalkundige knipoog: “Daar sta je dan, de dag die je wist dat zou komen”. Verder liet Giel ons nog meer merken van zijn visie op taal en zijn milde humor. In zijn laatste les aan ons wees hij er onder andere op hoe belangrijk een uitgebreide woordenschat is.

De vakgroep Nederlands zong hem toe met de woorden. “De school waar de Fes zoveel jaar heeft gewerkt, zwaait hem met dit lied dan wel uit, maar wenst hem veel jaren van voorspoed en rust als pater famili, als pater famili, als pater famil-i-as.“

We hopen dat Giel nog jaren plezier beleeft aan kleinkinderen, koken, klussen en natuurlijk aan taal.

Extra foto's