Nieuwsflits

Wethouder voor meiden in de techniek

geplaatst op: 25-04-2013
Op maandag 22 april reikte wethouder Boelema certificaten uit en nam het eerste meidenprojectboekje in ontvangst. Met deze handelingen sloot ze het VMBO-MBO-Brugproject 'Meiden in de Techniek' af.

Dit is opmerkelijk, want Saskia Boelema opende het project ook al. Ze zei toen dit project zo bijzonder te vinden dat ze voor de afsluiting graag wilde terugkomen. Nu bewonderde ze de inzet waarmee gewerkt is. "Als ik me jullie gezichten herinner bij de start en ik zie jullie nu, dan merk ik hoeveel plezier jullie eraan hebben beleefd. "

En dat klopt ook. Voor de meisjes had het project nog wel wat langer mogen duren. Van de elf die hebben meegedaan hebben vijf meisjes in de enquête aangegeven waarschijnlijk voor techniek te kiezen. Daaraan heeft dit project zeker bijgedragen. Vijf van de deelneemsters kwamen uit mavo-3 van De Nassau. Zij volgden vanaf januari een techniektraject bij het Radius College. Dat werkte samen met het VHTO.

De bedoeling was techniek meer bekend te maken onder meisjes. De meiden hielden maandagavond, verdeeld in vier groepen, een presentatie voor hun ouders, decanen en andere geïnteresseerden. Ze vertelden over over de bedrijven en opleidingen die ze bezochten en over de afsluitende High Tea en de Rolmodellenbijeenkomst. De presentaties toonden dat de meiden het naar hun zin hebben gehad.

Binnenkort verzorgt het VHTO nog een training, maar die is voor docenten van De Nassau. Ook zij moeten een bewustwordingsproces doormaken: leraren moeten zich bewust worden van hun houding ten opzichte van meiden en techniek.

Extra foto's